Fortælling ved tidl. borgmester Ib Christensen 17. marts 2022

Ib Christensen fortalte veloplagt og engageret om sit liv og ikke mindst sit liv i politik. En grunduddannelse som blikkenslager forhindrede ikke, at entreprenørarbejde blev hans erhverv, og det erklærede mål var tidligt at blive selvstændig med den livsstil, der hører dertil. Han etablerede sit eget firma, men umiddelbart derefter indtraf en byggekrise. Den blev overvundet, men det gjorde den første tid problematisk.

Engagement i foreningsarbejde som bestyrelsesmedlem og formand inden for håndværk og industri blev vejen ind i politik, hvor han som bekendt senere blev både kommunalbestyrelsesmedlem, borgmesterkandidat og borgmester.

Ib Christensen fortalte om byrådsarbejdet, herunder om samarbejdet med partifæller og politiske modstandere. Det foregik i det store og hele ordentligt og med betydelig tillid mellem personer og grupper.

Den tidligere borgmester så erhvervsvenlighed og økonomi som nogle af de væsentligste elementer i kommunens liv. Kommunen har gentagne gange ligget i højeste ende, når det gælder erhvervsvenlighed. Det var ligeledes en stor sejr, da det for 3 års siden lykkedes at gøre kommunen gældfri. Han syntes i det hele taget, at kommunen står rigtig godt på de fleste punkter i sammenligning med andre kommuner. Når tallene nu og da falder mindre gunstigt ud, er det ofte fordi man sammenligner med rige, nordsjællandske kommuner, som har helt andre ressourcer end det, vi råder over.

Der blev nævnt flere opgaver, som man har skullet håndtere i byrådet, men blandt de største og mest arbejdskrævende opgaver var sammenlægningen af de gamle Grindsted og Billund Kommuner. Denne opgave var ikke uproblematisk, men Ib Christensen mener, at den blev løst ret tilfredsstillende. En anden af Ib Christensens mærkesager gennem adskillige år har været kampen for en midtjysk motorvej.

Endelig kunne den tidligere borgmester fortælle om oplevelser som officiel besøgende, bl.a. i Kina, med en modtagelse af dimensioner, der er ukendte på disse breddegrader. Besøgene hos dronningen og ikke mindst dronningen og prinsgemalens besøg med hele gardehusarerne her i kommunen rangerede højt på listen over mindeværdige begivenheder.

Ib Christensen gav i hele sin omtale indtryk af at have haft en positiv og personligt udviklende tid som borgmester (så meget så han faktisk synes at flere burde have mulighed for at prøve det). På den anden side er han også meget tilfreds med sin nuværende tilværelse efter borgmestertiden, hvor han er tilbage på ”gulvet” og igen arbejder med praktiske opgaver, hvor han bl.a. svinger rundt med de store entreprenørmaskiner.

Tilhørerne kunne sige tak for fortællingen og kvittere Ib for en god og underholdende beretning.